{{percent}}%

Møre og Romsdal

More og RomsdalManfredstromberg.com/visitnorway.com

Høyt og lavt

Ved kysten og i Romsdalen er det flott å sykle enten du vil ha trivelige sykkelruter i havgapet eller landets lengste motbakker. På bildet ser du stisykling i høyden rundt Isfjorden.
visitmolde.com/no/aktiviteter/sport/sykling

Helgeland

HelgelandErlend Haarberg / visithelgeland.com

Verdens vakreste

Kystriksveien fra Steinkjer til Bodø (650 km) er av mange kalt verdens vakreste turistvei. Turen byr på flotte opplevelser for deg som velger å ta sykkelen fatt. Langs ruten passerer du kjente severdigheter som Torghatten, De syv søstre, Svartisen og Saltstraumen.
kystriksveien.no

Lofoten

LofotenManfredStromberg.com visitnorway.com

På langs

To dager er alt du behøver for å sykle de vel 13 milene fra Svolvær til å i Moskenes. Widerøe flyr deg inn til Svolvær og ut fra Leknes. Svinøya Rorbuer i Svolvær havn tilbyr overnatting og sykkelutleie. 
svinoya.no

Senja

Arctic Race of Norwayvisitnorway.com

2015

Mellom 13. og 16. august i år går Arctic Race of norway 2015 av stabelen. Før og etter kan du sykle ruten Thor Hushovd (vinner i 2013), Steven Kruijswijk (vinner 2014) og konkurrentene deres skal bryne seg på. Et hett tips er tredjeetappen med start på Finnsnes. Traseen går først rundt idylliske Senja, der rytterne kan nyte synet av fjell som stuper ned i fjord idet de sykler langs hvite sandstrender og forbi vakre fiskevær. Men noen ferietur blir det ikke. Den 175 km lange etappen avsluttes på fastlandet med tøff klatring opp til Målselv fjellandsby. Men du kan jo velge å bli på øya, og heller gjøre strandhogg langs Senjas kyst.
letour.com/arctic-race-of-norway

Finnmark

undefined

Arctic Race II

Også i fjor ble ruten til Arctic Race hyllet av sykkelsportfans. Vil du følge i hjulsporene til verdens sykkelelite, er dette etappene du kan tilbakelegge:
etappe 1: Hammerfest/ nordkapp (204 km)
etappe 2: Honningsvåg/ Alta (207 km)
etappe 3: Alta/ Kvænangsfjellet (132 km)
etappe 4: Rundtur i Tromsø (165 km) 
letour.com/arctic-race-of-norway