{{percent}}%

I april i fjor arrangerte Hamn i Senja for første gang en randonee camp i havgapet. Værgudene slo på stortromma, og i strålende midnattssol kunne deltakerne gjennom en hel langhelg fråtse opp og ned Senjas stupbratte drømmefjell. Snart er det på’n igjen!

Allerede da vi tok plass i leie­bilen på Tromsø lufthavn og begynte turen utover mot Senja denne 1.mai-helgen, forstod vi at vi kunne vente oss en kremhelg. Sommerfergen mellom Kvaløya og Senja åpnet samme dag, og vi stod på dekk, mysende mot Senjas taggete tinder. Sola strålte fra knallblå himmel. Andre deltakere landet i Bardufoss og kom seg til skicampen med leiebil derfra. Alle var vi über-klare for å erobre jomfruelig snø ute i det ville vest-Senja, der alpine topper steiler opp fra arktisk hav.

Hamn ligger vakkert til, omkranset av Senjas taggete tinder.

EPISK HELG

Inne i dette dramatiske fjell-landskapet ligger aktivitets-resort­en Hamn. Hamn tilbyr moderne fasilitet­er som hotell, restaurant og rorbuer i en idyllisk gammel havn. Et godt sted å hvile ut og restituere mellom alle morsomme aktiviteter man gjerne bedriver på Senja. Et trettitalls deltakere samlet seg denne helgen til historiens første Senja Ski Touring Camp. De fleste var erfarne toppturelskere, men noen grønnskollinger var så heldige å få sin debut på randonee-ski denne episke helgen. De fleste kom fra Troms og Nordland, men en del skigærninger hadde også tatt turen fra Oslo. 639 MOH Den første dagen gikk ferd­en mot Segla, en av Senjas legendariske fjelltopper. Vi tenkte at det kunne være greit å starte med en ikke altfor lang tur, for å kjenne på skiformen – og ikke minst toppturformen. I leiebilen langs Mefjorden ble vi adskillig mer bleike om nebbet. Segla troner stupbratt opp fra fjorden, som et segl, med en svai som gir fjellet overheng. Når vi skimter den runde baksiden hvor vi skal gå opp, ser det veldig bratt ut. Det virker mer som 40 enn 35 grader, som vi hadde hørt den lokale skiguiden snakke om i forkant av turen. Vi ber noen stille bønner om at sola skal varme opp fjellsiden til slusj-snø, så vi skal slippe å gå langs stupet oppover på skare.

Skiglede og fargerikt fellesskap.

Widerøe har daglige avganger til Bardufoss og Tromsø. Med en kort mellomlanding eller tre er det gode forbindelser fra hele landet. På wideroe.no kan du enkelt bestille flybilletter til alle reiser i Norge og videre ut i verden. Trenger du hotell eller leiebil, finner du alltid gode tilbud på våre hjemmesider.
Finn billetter

"Et trettitalls deltakere samlet seg denne helgen til historiens første Senja Ski Touring Camp."

Ved parkeringen på Fjordgård, snur stemningen heldigvis raskt. Fra denne siden ser fjellet helt overkommelig ut, og snøen er myk og fin. Etter en rask sjekk med skredvarslerne, legger vi fornøyde i vei mot denne mektige fjelltoppen. Sola varmer så mye at plutselig stiller flere av deltakerne temmelig lettkledde mens de svetter seg oppover. Vel oppe på toppen blir vi belønnet med fantastisk utsikt over endeløse alpine fjellformasjoner som stuper ned i havet. De mest vågale legger seg på magen og kikker ut over stupet på toppen. Stemningen er elektrisk. Alle er klar over hvor utrolig hel­dige vi er som får oppleve denne perlen av en topptur i slikt drømmevær. Den tidvis bratte nedkjøringen blir en lek i herlig slusj-snø. Dette er vårskikjøring på sitt beste!

"Vi ber noen stille bønner om at sola skal varme opp fjellsiden til slusj-snø, så vi skal slippe å gå langs stupet oppover på skare."

TOPPTUR-KLASSIKER

Dagen etter går turen til en annen av Senjas topptur-klassik­ere: Keipen på 938 moh. Keipen er kanskje Senjas mest kjente randonee-tur, så her aner vi allerede av antall parkerte biler at vi neppe kommer til å nyte utsikten alene. Er man på jakt etter førstespor, bør man stå tidlig opp når man skal bestige Keipen en solskinnsdag. Skikjørere er som kjent mest glad i å møte likesinnede på vei opp, mens man selv kjører ned. Men vi forstår Keipens popularitet. For et flott fjell! En leken bekkedal går oppover til magiske brede flanker opp mot toppen. Perfekt for cruising ned med mange høydemetre med moro. På toppen venter igjen en eventyrutsikt over Senjas fjell, og langt der nede skimter vi den lille øya Husøy, kjent fra TV-serien «Da damene dro». Noen av de lokale skientusiastene vi møter på toppen forteller velvillig om Senja, og vi kikker lengselsfullt mot øya når vi hører at på Husøy praktiseres det siesta hver dag! For en forlokkende tanke for søringer i tidsklemma! Siste dag lar vi skiene ligge, setter oss i kajakken og nyter stillheten på flatt vann mellom holmer med kritthvite sandstrender. Om Senja Ski Touring Camp innfridde? Til de grader! I slutten av april er vi klare for nye eventyr­dager.

"Vel oppe på toppen blir vi belønnet med en fantastisk utsikt over endeløse alpine fjell­formasjoner som stuper ut i havet."

På tur til Keipen, en av Senjas legendariske topptur-klassikere.

5 på Senja


1
Ski Camp 2018

Fra 27. april til 1. mai inviteres toppturentusiaster til Hamn i Senja. Drømmefjell og storslagen utsikt venter. Meld deg på nå!
hamnisenja.no

2

Senja Event

Ønsker du et skreddersydd opplegg for deg og ditt reisefølge, kontakter du Senja Event. De setter opp et fullt aktivitetsprogram med overnatting etter ønske.
senjaevent.no

3

Senjatrollet

På Finnsæter ligger Senjas mest kjente turistattraksjon: Senjatrollet. Inni det 18 meter høye trollet kan man vandre rundt i en utstilling av figurer fra Troms og Nordlands eventyrverden.
senjatrollet.no

4

Vardnes urtegård

På Gibostad finner du trivelige Vardnes urtegård hvor man kan kjøpe økologiske produkter som te, krydder, lys, oljer og kremer. Krydder fra Vardnes eksporteres til gourmetkokker og hobbykokker over hele verden.
embracelifeshop.no

5

Senjas sentrum

Ønsker man et avbrekk fra natur, kan man ta turen til Senjas «hovedstad», Finnsnes. Her finner du butikker, cafeer og det nærmeste man kommer det urbane liv på Senja.
finnsnes.no

Widerøe har daglige avganger til Bardufoss og Tromsø. Med en kort mellomlanding eller tre er det gode forbindelser fra hele landet. På wideroe.no kan du enkelt bestille flybilletter til alle reiser i Norge og videre ut i verden. Trenger du hotell eller leiebil, finner du alltid gode tilbud på våre hjemmesider.
Finn billetter