{{percent}}%

Kajakk

I havkajakken kan du nyte stillheten på flatt vann mellom holmer med kritthvite sandstrender. Anbefales som avbrekk fra toppturer både vinter og sommer. Litt tørrtrening på land hører med før du gir deg i kast med havet.

Fiske

Er man på Senja, må man forsøke seg på stortorsken. Eller kanskje frister det mer å jakte på monsterkveita? Den erfarne kan leie egen båt, mens den mer uerfarne leier båt med guide som vet hvor storfisken står.

Bodyrafting

Like ved Hamn drar tidevannsstrøm­men seg opp i en fart på 4,5 til 7 knop på stedet med det karakteristiske navnet Straumen. Her kan du iføre deg overlevelses­drakt og flyte med strømmen nedover i en virvlende malstrøm – om du tør.

Trugetur

For de som ikke er helt bekvemme med luftige skiturer, finnes det et spennende alternativ for å oppleve snødekte fjell, nemlig truger! Hamn legger til rette for truge­turer etter den enkeltes ferdig­hetsnivå, fra tusleturer til mer krevende toppturer.

Hvalsafari

Fra midten av desember til februar beiter knølhval og spekkhoggere utenfor Senja. Da har du en unik sjanse til å komme nær disse imponerende skapningene som jakter de store sildestimene i havet. Deltakerne får låne varme overlevelsesdresser, og drar ut i båter med plass til opptil 12 personer.

Afterski i badesjark

Når man kommer lykkelig tilbake fra topptur til Senja-fjell som Store Hesten, Kvænan eller Litjemoa, ja, da vil man ha afterski. På Hamn betyr det et besøk i badesjarken. Man kan låne en stripete badedrakt i gammel stil og entre den varme badesjarken, eller stille i medbrakt badetøy. Sjarken står godt plassert på land, men alt bak styrhuset er et eneste stort badekar som innbyr til sosial hygge for inntil 15 personer. Det er ingen grunn til å legge skjul på at afterski i badesjarken skaper usedvanlig god stemning!

Fjordsightseeing

Litt avhengig av hvilken tid du besøker Senja, kan du se nordlys eller midnattssol, og det oppleves aller best fra båt. Man får et helt annet inntrykk av øya fra sjøsiden. Det er magisk å putre rundt i den idylliske skjærgården omkranset av alpine fjell, gjerne med noe godt i glasset.

Widerøe flyr deg til Bardufoss og Tromsø
Finn billetter

ˇ

For mer informasjon, se
visitsenja.no
hamnisenja.no