{{percent}}%

VINTER


Hundeslede

Flere av overnattingsstedene rundt Alta tilbyr fartsfylte turer med hundespann.


Snøscooter

Opplev Finnmarksvidda sammen med guider som tar deg til de fineste stedene.

Nordlyskatedralen

Siden år 2000 har Alta kalt seg Nordlysbyen. Ingen ble derfor overrasket over at Alta kirke fikk navnet Nordlyskatedralen. Kirken har flere ganger blitt trukket frem som ett av de mest spennende arkitektoniske byggene i landet.


Samisk kultur

Når du er i Finnmark, bør du benytte anledningen til å bli bedre kjent med samisk kultur. Rundt bålkaffe i lavvoen kan du høre historier om livet på vidda. Prøv også en sledetur med rein, og kjøp med vakre, varme reinskinn hjem.


Finnmarksløpet

Fredag 9. mars går startskuddet for Finnmarks­løpet 2018 og folkefesten begynner i Alta sentrum.
finnmarkslopet.no

SOMMER


Elvecruise på Altaelva

Altaelva er nedre del av Alta-Kautokeinovassdraget og er 49,4 km lang. Dette er en av landets beste elver for sportsfiske etter laks. Mange tar seg også et elvecruise.


Sykkel

Sykkeltur på Finnmarksvidda er alle barskingers drøm. Bare husk myggspray og lappesaker. Sykkeløpet OffroadFinnmark samler hvert år sykkel­entusiaster fra hele landet. I år er arrangementet fra 27. juli til 4. august.
offroadfinnmark.no

Multer

Viddas gull er attraktivt, men rundt Alta er det stort sett nok til alle. Allemannsretten står sterkt for dem som ønsker å høste av naturens overskudd, men noen grunneiere setter opp skilt med plukking forbudt.Helleristninger

Rundt Alta finnes Nord-Europas største samling av helleristninger laget av jeger- og fangstfolk. Flere av dem er opptil 7000 år gamle.
altamuseum.no


Widerøe flyr deg til Alta
Finn billetter