{{percent}}%

På kjøkkenet i Smak Brasseri i Sandefjord arbeider mennesker som brenner for sitt yrke og er lidenskapelig opptatt av gode råvarer. Eier og kjøkkensjef Lars Olsson er en av mange svensker som er med å sette sitt preg på norsk restaurantliv. Etter å ha vært innom kunstnercafeen Blom i Oslo, Bølgen & Moi i Stavanger og Fiskekrogen i Henningsvær endte Lars opp i gourmetrestauranten til Odd Ivar Solvold i Sandefjord. I 2012 tok han over Smak. Da var konseptet allerede endret fra gourmet til mer uformelt brasseri.

– Det virker som om trenden går litt bort fra lange, tidkrevende menyer, mener kjøkkensjefen. – Folk ønsker gjerne å kombinere opplevelser når de tar seg en tur på byen, for eksempel en 3-retters hos oss etterfulgt av teater eller en konsert.

Men selv om menyen er mer uformell, er nivået på fagkunnskapen om mat og drikke fremdeles høyt, understreker Lars.

Folk i Sandefjord er vant til å gå ut, forteller han. Og selv om byen er relativt liten, finnes det et godt utvalg av spise-steder der. Men konkurranse er sunt, sier Lars, som likevel er takknemlig for de mange stamgjestene som trives hos Smak.

En som har uttalt seg i rosende vendinger om smakene hos Smak er den kjente kokken Tom Victor Gausdal. I en artikkel i VG om kjendiskokkenes favoritter i Norge, er Smak én av tre han anbefaler.

Men selv med kjendiskokk-skryt og et yrende uteliv året rundt, er det greit å ha flere ben å stå på. Smak tilbyr kokker til private selskaper – fra romantisk feiring for to til tapas til flere tusen. Og de arrangerer matkurs. Det er spesielt populært i forbindelse med team building og ulike samlinger for styrer og ledelsesgrupper. Lokale firmaer har invitert kunder og forbindelser såpass langveis fra som Japan, India og Pakistan til matkurs på Smak.

I Smak-konseptet er det også café og bakeri.

– Og for noen år siden fløy en gruppe amerikanere til Sandefjord ene og alene for å delta på matkurs hos oss, forteller Lars Olsson stolt. – Den ene deltakeren var en særdeles matinteressert gutt på 13 år. I etterkant fikk jeg takkebrev fra familien. Gutten hadde vunnet en pris i et matprogram på TV i USA, og nå var han i gang med en kokebok. Første kapittel handlet om matkurset på Smak.


Det er mye godt på menyen hos Smak, men du kan også komme innom kun for et glass.


Smak er en av kjendiskokk Tom Victor Gausdals uformelle favoritter.

Widerøe flyr deg til Sandefjord
Finn billetter