{{percent}}%

Det er lenge siden Lofoten ble sett på kun som en naturskjønn sommerdestinasjon. I dag valfarter både nordmenn og utlendinger til dette vakre øysamfunnet gjennom hele vintertiden for å få nærkontakt med mørketid, nordlys og jomfruelig snø.

Leknes fra kr 499,- Én vei. Direkte fra Oslo fra kr 1199,- Én vei
Finn billetter

Innpakket i vindtette varmedresser legger folk friskt og freidig ut på RIB-tur mot Skrova eller Trollfjorden, eller setter kurs mot en øde strand, for så å begynne klatringen oppover mot en snødekt topp med feller under skiene. På toppen venter uslåelig utsikt og et adrenalinkick utenom det vanlige.

VM i Skreifiske drar også hundrevis av deltakere og tusenvis av skuelystne hvert år, og surfere fra hele verden samles på Unstad og gir seg i kast med bølgene. Ofte med spektakulært nordlys som bakteppe.

Med flere ukentlige direkteruter til Lofoten fra Oslo og Tromsø, er både helgeturer og midtukeopplevelser enklere enn før. Unn deg en vinteropplevelse du aldri vil glemme.

Les mer om noe av det du kan oppleve i Lofoten vinterstid.

nordnorge.com

Svolvær fra kr 499,- Én vei. Direkte fra Oslo fra kr 1199,- Én vei
Finn billetter

Vinter i Lofoten

1


Per ben

I Flakstad kommune finner du vakre Kvalvika. Med gode fjellstøvler og staver kan du ta deg frem på bena også, så la ikke manglende skiferdigheter hindre deg i å oppleve skjønn­heten i Lofoten vinterstid.

2

5 off-piste-favoritter

Småtindane (700 moh), Torskmannen (755 moh), Rundfjellet (803 moh), Blåtind (621 moh) og klassikeren Geitgaljen (1085 moh) er bare noen av toppturene med ski på beina som kjentfolk anbefaler. I ukjent terreng er det alltid lurt å benytte lokale skiguider, og ta alltid hensyn til skredfare, vindretninger og fokkskavler.


3


Toppturer m.m.

Lofoten er en unik lekegrind for skibestigere. Her ligger også snøen lenge. Mai måned, når solen er tilbake for fullt, regnes av mange som den beste måneden for toppski­turer. Man kan leie Nortind-guider hos Nord Norsk Klatreskole i Henningsvær og Kabelvåg Hotel. Klatreskolen holder også en rekke kurs gjennom vinteren, blant annet skredkurs, alpin klatring og freeskiing. I Henningsvær har de også klatrekafe og formidler overnatting.
nordnorskklatreskole.no

Vinter i Lofoten

4


Lokale guider

Northern Alpine Guides har Lofoten som hjemmebane og kjenner hver stein og fjellside. De vet hvor den urørte snøen ligger, hvor det er myk snø og hvilke turer som passer til ditt ferdighetsnivå. Med utgangspunkt i Lofoten Ski Lodge tilbyr de totalpakker med opphold, mat og guider.
alpineguides.no

5

Skifest

I april arrangeres igjen Lofoten Split & Topptur Fæst fra Hattvika Lodge i fjæresteinene på Ball­stad. Tradisjonen tro er det et fullspekket program der toppturer er i fokus, men med mye sosial omgang på kveldstid. Raska på, så kanskje du kan sikre deg plass!
lstf.info
hattvikalodge.no