{{percent}}%

Det startet med kjærlighet ved første blikk for Atle Bjørlykke Teige. I dag har han mange hjertebarn i restaurantbransjen i Bergen, men er fortsatt avhengig av en jevnlig dose flybensin.

Jeg var en guttunge som kom fra bygda til storbyen og forelsket meg i Café Opera, ler Atle Bjørlykke Teige, og forteller hvordan han en kveld i sin første permisjon i militæret stod utenfor det hvite bløtkakehuset – og ble nektet adgang. Det var lukket selskap. Men allerede dagen etter var han tilbake. Nå har han vært stamgjest i 35 år, og vært med på å drive dette bergensikonet i 25 år.

SIN EGEN SJEL

Fra en sped begynnelse i oppvasken på en restaurant som gikk konkurs, har Atle sammen med en gjeng venner bygget opp et lite restaurantimperium i Vestlandets hovedstad. Det som startet med Café Opera og fortsatte med servering i en nedlagt fiskehermetikk-fabrikk i et slumområde på Nordnes i 1999, har med årene utviklet seg til sju populære utesteder. Ikke verst for en mann som påpeker at han av natur er temmelig katastrofeorientert og sjekker og dobbeltsjekker alt mellom himmel og jord. Det siste er sannsynligvis en forutsetning for å lykkes over tid i utelivsbransjen.
– Men vi er ingen kjede, presiserer Atle.
– Alle stedene er individuelle og har sin egen sjel.
De sjelfulle stedene inkluderer blant andre Pingvinen, der menyen består av klassiske vest-norske oppskrifter fra Atles mor og bestemor (hver torsdag serveres det raspeballer) , kulturcafeen Amalies Hage i Bergen Hovedbibliotek (her er det nærmere 30 gratis kulturarrangementer hver uke) og den hyggelige vinbaren Don Pippo. I tillegg er vennegjengen og deres vel 150 medarbeidere engasjert i diverse pop-up-restauranter under kulturbyen Bergens mange arrangementer, som utendørsopera, Bergen Ølfestival, Nattjazz og Bergen Pride.

Atle er fremdeles stamgjest på Café Opera.

MYE KJEKT

At utelivsbaronen har tid til jobben i Widerøe Ground Handling er nesten et under, men den har han altså holdt fast på i flere tiår.
– Jeg er fortsatt avhengig av en dose flybensin og regner med å bli i Widerøe til de kaster meg ut, ler bergenseren.
– I jobben som eier og daglig leder i restaurantbransjen må jeg vanligvis tenke langsiktig og strategisk, forteller Atle, – mens jobben min i Widerøe innebærer mer umiddelbar mestring og tilfredsstillelse. Jeg liker det, og har fått gjort mye kjekt i Widerøe gjennom mange år.

Atle Bjørlykke Teige

Stilling:
Seniorkonsulent i Widerøe Ground Handling

Alder:
53 år

Bor:
Bergen

Motto:
"Livet er en fest, og jeg fester med!"