{{percent}}%

Drømmer du om din egen øy? Langs hele norskekysten finnes det gamle fyrstasjoner som er åpne for turister. 

Store og Lille Torungen

De ble opprettet som tvillingfyr på hver sin holme i innseiling­en til Arendal. To av bygningene på Store Torungen drives som turisthytter og har til sammen 25 sengeplasser. Naustet på Store og tårnet på Lille Torungen drives i tillegg som selskapslokaler.
torungen-fyr.no 

Widerøe flyr deg til Kristiansand
Finn billetter

Kjeungskjær

Kjeungskjær


Det åttekantede steintårnet rager 20,6 meter over havet. Lykten er plassert på taket. Fyrstasjonen ligger i Ørlandet kommune i Trøndelag, i et område som er fuglelivsfredet.
kjeungenkystlag.no

Widerøe flyr deg til Trondheim
Finn billetter

Asenvågsøya

Asenvågsøya


Landingen til dette fyret i Trøndelag ligger i en skjermet naturhavn, så her blir du ikke så lett isolert som på mange andre fyr. Rundt vågen står fortøyningspåler og merker tett-i-tett og minner om at vågen var godt besøkt i seilskutetiden. Her lå de mens de ventet på bør eller bedre vær.
fyr.no

Widerøe flyr deg til Trondheim
Finn billetter

Kystledhyttene

Kystledhyttene


Oslofjorden friluftsråd organiserer kystled­hyttene i Oslofjorden, Haldenkanalen og
Aust-Agder. Ofte følger det med robåt. Det er et populært tilbud for alle som er glad i friluftsliv og ønsker enkel overnatting; gå på kyststiene, bade og fiske, ta en rotur og nyt kystlivet.
oslofjorden.org

Widerøe flyr deg til Oslo
Finn billetter

Lille Presteskjær

Lille Presteskjær


I 60 år gikk jobben som fyrvokter på Lille Presteskjær i Rekefjorden i Rogaland i arv fra far til sønn gjennom tre generasjoner. Fyrvokteren het Gjertsen, og fyrfamilien levde livet i tårnet. I over 28 år stod fyret tomt, inntil familien Midtbø fikk en leiekontrakt med staten og begynte oppussingsarbeidet. Siden 2004 har fyret tatt imot gjester.
fyr.no

Widerøe flyr deg til Stavanger
Finn billetter

Flatflesa

Flatflesa


yret ligger mellom Gossen og Ona i Møre og Romsdal, har 16 sengeplasser og 8 rom, vedfyrt badestamp og møterom. Finnøy Havstuer kan fylle opp kjøleskapet med mat og drikke, eller kokken kan komme over og lage maten.
classicnorway.no

Widerøe flyr deg til Molde
Finn billetter

Tranøy

Der havet møter himmelen, og Lofotveggen og Hamarøys fjell stiger opp av havet – der ligger Tranøy fyrstasjon. Fyret ble restaurert i 2014. Her er 8 dobbeltrom, 6 familierom, en bolig tilpasset rullestolbrukere og en vaktmesterbolig til utleie. I båthuset er det fiskerestaurant. Tranøy er lett tilgjengelig med en 260 meter lang gangbro. Parkeringsplass på landsiden.
tranoyfyr.no 

Widerøe flyr deg til Bodø og Svolvær
Finn billetter

ˇ

For mer informasjon, se
fyr.no