{{percent}}%

Hundespann

La en gjeng av ”menneskets beste venn” dra deg i slede over fjellviddene mens vinden hviner rundt ørene. Rundt Alta finnes det flere aktører som arrangerer sledeturer. Vil du ikke kjøre selv, kan du heller kikke på mesterne under Finnmarksløpet som går av stabelen i uke 10 hver vinter. Det konkurreres i tre klasser, der den lengste er 1070 kilometer.
finnmarkslopet.no

Ishotell

Opplev Sorrisniva Igloo Hotel, i sin helhet bygget av snø og is. På en madrass dekket av reinsdyrfeller sover du godt i varme soveposer. Åpent fra midten av desember til begynnelsen av april hvert år.
sorrisniva.no

Fatbike

En helt vanlig mountainbike uten dempere, men med svært solide dekk – der har du en fatbike. Et fremkomstmiddel som er perfekt for å sykle på snø. Velg mellom dagstur eller kveldstur med hodelykt. På begge turene kokes det kaffe/te over åpen ild – i le for vinden.
glodexplorer.no/fatbike-3

Brevandring

Hvis du besøker Alta i sommer­halvåret, kan en dagstur til Øksfjordjøkelen være en heftig opplevelse. Turen går over grønt gress i dalen til blåis på isbreen, med vakker utsikt som belønning på toppen.
breogvandring.no

Helleristninger

På Alta Museum - Verdensarvssenter for bergkunst, fem kilometer fra sentrum, kan du vandre langs merkede stier og se på urgamle helleristninger (mai-oktober, vinterstid er de dekket av snø). Museets innendørs utstillinger er åpne året rundt.
alta.museum.no

Nordlys­katedralen

Nordlyskatedralen Alta kirke har siden innvielsen i 2013 vært byens hovedkirke. Med en spiral- og nordlyslignende form og et høyt tårn er den et landmerke for byen.
nordlyskatedral.no

ˇ

For mer informasjon, se
nordnorge.com