{{percent}}%

Heldekkende

Kjeledress

Det vanlige i huler er å kle seg i en «oversuit» over fleece og super-undertøy som skal holde deg varm. Selskapet Salamander har laget en versjon som er ment å kunne tilpasses også når det blir for varmt, ved at du kan ta av armene med glidelås, og la overdelen henge.
salamandercavinggear.com

Kompass

Analogt

Et solid kompass er lurt å ha med seg, gjerne et som er selvlysende eller har integrert lys, og helst med innebygd clinometer for å vurdere stigning. Silva l5TD/CL er ofte brukt.
silvacompass.com

Fotfukt

Våtsokker

Som med resten av klærne, må sokkene kunne funksjonere og holde varmen selv om de blir våte. Man må bare regne med at støvlene blir fulle av vann underveis. NRS lager en neoprenversjon som heter Hydroskin.
nrs.com

Vannfast

Notatblokk

Det er lurt å kunne ta notater underveis i hulen, men vanlig papir funker dårlig- når det er vått. Vannfast papir, eller allværs-papir som det også kalles, kan dynkes uten at det du har skrevet forsvinner eller vaskes ut. Tilhørende allværspenn finnes også.
riteintherain.com

Hodebeskyttelse

Hjelm

Hulehjelmer er gjerne utstyrt med integrerte lykter, som både kan gi fra seg langtrekkende halogenstråler og bredere LED-kjegler, etter hva man trenger. Her Petzl Spelios.
petzl.com

Vanntett

Ryggsekk

Exped torrent er vanntett, behagelig og kompakt, uten for mange ytre detaljer som kan sette seg fast i trange passasjer. Den kommer i både 30 og 50 l størrelse.
exped.com

Gummi

Støvler

Man skulle kanskje tro det fantes høyteknologiske spesialsko til grotteutforskning, men den inter-na-sjonale gullstandarden er rett og slett vanlige gummistøvler, fordi de er slitesterke og billige, og ikke har noen lisser eller hekter som kan henge seg fast i ting. En populær modell er Dunlop Acifort.
dunlopboots.com

Selsomt

Klatresele

Man kan for så vidt bruke vanlige klatreseler til å klatre i huler, men de spesialiserte huleselene er å foretrekke, blant annet fordi de er mer solide og har lavere festepunkt, som Tecnirapid fra Aventure Verticale.
aventureverticale.com