{{percent}}%

Cielo ble startet av tre kamerater med tomme hender og en enda tommere lommebok. Som 19-åringer med en drøm om å selge selvlaget, fersk iskrem til trøndere ble de kastet ut fra samtlige banker i byen.
13 år senere har isproduksjonen fått følge av enda et gründer-eventyr. I en gammel traktorgarasje på Nardo utenfor Trondheim har gutta laget sjokoladefabrikk. Herfra leverer de høykvalitets konfekt og sjokolade til hele Norge.

– Is er jo en sesongbetont vare, så vinterstid var det lite omsetning. Vi trengte et ben til å stå på, og det ble sjokoladen, forteller Ståle. – Vi reiste jorda rundt og lærte oss de grunnleggende teknikkene. I 2006 leverte vi vår første egenproduserte sjokoladebit.

Gründerne er alltid på jakt etter den perfekte smakskombinasjonen, og mange er basert på smakene fra iskremen deres og på kortreiste produkter som bær, frukt, rømme, fløte, honning, lokalt krydder og ekstrakter fra lokal fauna, som bjørk og einer.

– For oss har hver smak sin historie.

Og fra den første isbaren i 2002, med en lånt isdisk fra Diplomis og en kaffetrakter en kompis hadde rappet fra moren sin, har disse smakshistoriene blitt en suksesshistorie.

– Selv om vi bare har gjort ting vi ikke kan, ler gutta.

Men en ny Nidar vil sjokoladefabrikken aldri bli, for her lages alt for hånd.

– Det er noe av sjarmen det, sier Mats.
– Straks man kommer over på industri-produksjon, blir den borte.

Nylig lanserte trioen sin første kokebok. Her presenterer de kokker, konditorer, ølbryggere, vinkjennere, bakere, kaffe-nerder, restauranter og eksentrikere i hele Trøndelag. Hva de har til felles? Interessen for mat og sjokolade, naturligvis. Gjennom historier, råvarer, nye og gamle teknikker vises det hvordan sjokolade og kakao kan brukes til mer enn snop. Her får du 250 sider med oppskrifter på tørrmodnet kjøtt med kakaorub, sjøkreps med bitter sjokolade, dessertcalzone fylt med – ja, ganske riktig; sjokolade, og selvsagt klassikere som sjokolademousse og pain au chocolat. Og mye mer.

– Om fem år har vi bygd ny sjokolade-fabrikk og handler kakaobønner direkte fra gårder i Afrika og Mellom-Amerika, sier Mats.