{{percent}}%

1Sykkeltur

Vesterålen er perfekt å oppleve fra sykkelsetet. Her kan du sykle på småveier med liten trafikk, og den ene ­avstikkeren er mer fascinerende enn den andre, som skulpturen “Havmannen”, som skuer utover storhavet utenfor den vakre kulturbygden Bø. Lag ditt eget ­opplegg, eller bli med på en organisert tur med overnatting og bagasjetransport.
norske-bygdeopplevelser.no/sykkeltur-vesteralen/

undefined

2Den blå byen

I forbindelse med tusenårsmarkeringen i 2000 ble Sortland formelt til Blåbyen. Fasader ble malt blå, og gjennom utsmykkingen “Skrift på blå bunn” – et samarbeid mellom mangeårig sortlandsværing Lars Saabye Christensen og byens ungdom – ble ord, dikt og tekster malt på de blå bygningene. Sortland er dessuten stedet der Madrugada så dagens lys. I den blå byen drikkes det også mye svart kaffe, og Miscela er et av byens mest populære møtesteder.

undefined

3 Nygammelt fiskevær

Nyksund var en gang Vesterålens nest viktigste fiskevær, men ble forlatt rundt 1970. Nå har været gjenoppstått, og om sommeren yrer det av liv og aktivitet. Dette er også utgangspunktet for Dronningruta, en merket turløype på cirka 15 km, en “rundtur” langs fjæra og over fjellet, mellom Nyksund og fiskeværet Stø. (Oppkalt etter Dronning Sonja, som har gått turen flere ganger.) Kortere turer i nærområdet er også mulig. Eller du kan bare bli og nyte den enestående atmosfæren her ytterst i havgapet.
nyksund.com

undefined

4Lær å surfe

Unstad er verdens nordligste surfeskole og har bølger i verdens­klasse. Derfor valfarter surfere fra alle verdenshjørner den øde stranden i Lofoten. Kanskje sommeren 2014 er tiden du skal lære deg å ri bølgene? Profesjonelle instruktører tilbyr 1:1-trening og trening i grupper. Campen har også overnatting, servering og utleie av utstyr.
unstadarcticsurf.com

undefined

5Vikinger

På Borg i Lofoten kan dere oppleve vikingtiden i et levende museum. Kjenn lukten av tjære og bål, smak maten, hør historien. Dere kan være med å ro vikingskip, oppleve dyrene på gården og se gamle håndverkstradisjoner. Fra 6.-10. august arrangeres den årlige vikingfestivalen.
lofotr.no

undefined

6 Åpen gård

Aalan gård i Lofoten er en nydelig besøksgård med dyr, kafé, gårdsbutikk med egen osteproduksjon og masse annet snadder. Her får du også kjøpt urter fra egen økologisk urtehage, saueskinnsfeller m.m. Åpent hver dag fra 28. juni til 1. august.
aalan.no

undefined

7Golf i midnattssol

Hav, himmel, grønne baner, vakker natur, fjell, dyreliv og en bag med golfkøller. Og åpen bane hele døgnet om du vil. Kan du ønske deg noe mer? Lofoten Golf Links er etter hvert blitt en verdenskjent golfbane på grunn av sin unike beliggenhet og sine lange åpningstider fra mai-september. Vertskapet tilbyr også overnatting og matservering.
lofoten-golf.no

undefined

8KaviarFactory

Kaviarfabrikken i Henningsvær har hatt dyp forankring i lokalsamfunnet siden 1920. De fleste familiene i området har en olde­far eller bestemor eller onkel som har jobbet der. I senere år er bygningen blitt forvandlet fra ruin til funkisperle, og i fjor ble fabrikken gjenåpnet som samtidskunstmuseet KaviarFactory. Her har street art-kunstnerne Dolk og Pøbel hatt utstilling til lovord fra nasjonal og internasjonal presse. Per Barclay har satt opp installasjoner her og Bjarne Melgaard har designet og laget dørhåndtak. Sommer­sesongen byr på nye opplevelser.
facebook.com/kaviarfactory/

undefined

9Tørrfiskopera

100 km fra fastlandet og 25 km fra nærmeste nabo i Lofoten ­ligger Røst. Sommeren 2012 ble operaen “Querini” urfremført her. Operaen er basert på den dramatiske – og sanne – historien om de skipbrudne sjømennene fra Venezia som drev i land på Røst i januar 1432. Operafesten kombinerte ­natur med hav, fisk og folk i skjønn forening, og ble en knallsuksess. Spisestedene på Røst fulgte opp med bacalao på ­menyen, og stemningen var skyhøy i fire dager til ende. Etter ett års pause blir det på ny mulighet til å oppleve tørrfiskoperaen. Forestillingen spilles fra 31. juli-3. august. Vær raskt ute med å skaffe deg både opera- og flybilletter. Dette er magisk!
queriniopera.com

undefined

10Strandliv

Bleik er et sjarmerende fiskevær med fantastisk beliggenhet på yttersiden av Andøya. Den lange, hvite sandstranden minner mest om eksotiske ferieparadis i fjerne strøk. Her er det også mulig­heter for kiting, og hanggliding og paragliding fra fjellene rundt Bleik. Og utenfor ligger det kjente fuglefjellet Bleiksøya.
andoyturist.no